Beugelinfo: Volwassen patiënt

Volwassen patiënt

Een goed verzorgd gebit vinden veel mensen belangrijk. Helaas hebben tanden met het ouder worden de neiging om te verschuiven. Het gebit kan daardoor steeds schever worden. Dit maakt het goed schoonhouden tussen de tanden lastig. Daarnaast verslappen de spieren rond de mond, waardoor juist die scheve ondertanden steeds meer in het zicht komen. Niet zo gek dus, dat ook volwassenen steeds vaker het gebit recht willen laten zetten.
Daarbij hebben ouderen vroeger niet altijd de kans gehad om de stand van het gebit te laten corrigeren. Nu zij kinderen hebben die de mooiste gebitten kunnen krijgen, ontstaat niet zelden de wens om zelf ook het een en ander te laten corrigeren. Aarzel niet om ons vrijblijvend te vragen naar de vele mogelijkheden die wij tegenwoordig kunnen bieden.

Hoewel beroemdheden als Beyoncé, Gwen Stefani, Sean Paul en onze Nederlandse Famke Louise vol trots hun beugel lieten zien, kunnen we ons voorstellen dat de zichtbaarheid van een beugel toch een drempel is voor veel volwassen patiënten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook minder zichtbare beugels, zoals witte brackets of Invisalign aligners. Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een eerste consult om te bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn.